OFERTA KOMUNIJNA

PROPOZYCJA NR 1

Zupa:

  • domowy rosół z makaronem i natką pietruszki

Dania podstawowe:

  • potrawka z kurczaka z ryżem i białym sosem (100%)

  • staropolski zraz wołowy (80%)

  • szynka pieczona w sosie borowikowym (80%)

  • tradycyjny kotlet de volaille (80%)

Dodatki:

  • ziemniaki gotowane posypane świeżym koperkiem, ziemniaki pieczone po szwedzku, surówka z marchwi, sałatka wiosenna, buraczki, warzywa gotowane, sos

Napoje:

  • woda mineralna z cytryną i świeżą miętą

  • kawa, herbata

Zimne zakąski:

  • sałatka jarzynowa podana w pomidorkach

  • tymbaliki drobiowe z warzywami

  • muszle makaronowe z lekką sałatką z tuńczykiem

  • schab pieczony z chrzanowym nadzieniem i rukolą

  • koreczki z zielonego ogórka z szynką

  • pieczony pasztet z dzika z żurawiną

  • vol au vent z musem łososiowym

  • mini tortille z kurczakiem i warzywami

  • pieczywo, masło

Gorący posiłek:

  • żurek staropolski z białą kiełbasą

PROPOZYCJA NR 2

Zupa:

  • domowy rosół z kluseczkami

Dania podstawowe:

  • potrawka z kurczaka z ryżem i białym sosem (100%)

  • polędwiczka wieprzowa nadziewana borowikami (62%)

  • panierowany kotlet schabowy (62%)

  • roladki z indyka nadziewane suszonymi pomidorami i szpinakiem w sosie serowym (63%)

  • dorsz w sosie porowym (63%)

Dodatki:

  • ziemniaki gotowane posypane świeżym koperkiem, ziemniaki pieczone po szwedzku, surówka z marchwi, sałatka wiosenna, buraczki, warzywa gotowane, sos

Deser:

  • lody z owocami na musie truskawkowym

Napoje:

  • woda mineralna z cytryną i świeżą miętą

  • kawa, herbata

Zimne zakąski:

  • sałatka jarzynowa zawijana w szynce

  • pstrąg w galarecie z warzywami

  • łosoś w sosie jogurtowo-koprkowym

  • muszle makaronowe z musem drobiowym

  • schab pieczony z chrzanowym nadzieniem i rukolą

  • koreczki z zielonego ogórka i wędzonego łososia

  • vol au vent z pastą krabową

  • mini tortille z kurczakiem i warzywami

  • pieczywo, masło

Gorący posiłek:

  • barszcz czerwony z pierożkami

PROPOZYCJA NR 3

Zupa:

  • domowy rosół z makaronem i natką pietruszki

Dania podstawowe:

  • potrawka z kurczaka z ryżem i białym sosem (100%)

  • tradycyjny kotlet de volaille (64%)

  • polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym (64%)

  • staropolskie zrazy wołowe (63%)

  • łosoś smażony (63%)

Dodatki:

  • ziemniaki gotowane posypane świeżym koperkiem, ziemniaki pieczone po szwedzku, surówka z marchwi, sałatka wiosenna, buraczki, warzywa gotowane

Deser:

  • śmietankowa panna cotta z musem truskawkowym

Napoje:

  • woda mineralna z cytryną i świeżą miętą

  • kawa, herbata

Zimne zakąski:

  • sałatka jarzynowa podana w pomidorkach

  • tymbaliki drobiowe z warzywami

  • muszle makaronowe z lekką sałatką z tuńczykiem

  • schab pieczony z chrzanowym nadzieniem i rukolą

  • koreczki z zielonego ogórka z szynką

  • pieczony pasztet z dzika z żurawiną

  • vol au vent z musem łososiowym

  • mini tortille z kurczakiem i warzywami

  • pieczywo, masło

Gorący posiłek:

  • pikantna zupa peruwiańska z kurczakiem

PROPOZYCJA NR 4

Zupa:

  • krem z białych warzyw z grzanką

Dania podstawowe:

  • tradycyjny kotlet de volaille (65%)

  • sandacz w sosie kurkowym (65%)

  • staropolskie zrazy wołowe (65%)

  • pieczone kacze udka (65%)

Dodatki:

  • ziemniaki gotowane posypane świeżym koperkiem, frytki, kluseczki śląskie, surówka z marchwi, sałatka wiosenna, buraczki, warzywa gotowane, czerwona kapusta zasmażana

Deser:

  • ciasta – 3 rodzaje (po 83 %)

Napoje:

  • woda mineralna z cytryną i świeżą miętą

  • kawa, herbata

  • sok owocowy / napoje gazowane – 1 l/ os.

Zimne zakąski:

  • sałatka jarzynowa zawijana w szynce

  • pstrąg w galarecie z warzywami

  • łosoś w sosie jogurtowo-koprkowym

  • muszle makaronowe z musem drobiowym

  • schab pieczony z chrzanowym nadzieniem i rukolą

  • koreczki z zielonego ogórka i wędzonego łososia

  • vol au vent z pastą krabową

  • mini tortille z kurczakiem i warzywami

  • pieczywo, masło

Gorący posiłek:

  • węgierska zupa gulaszowa z ziemniakami

Twardy Dół

MANAGER OŚRODKA

Tel.  +48 516 008 512

manager@twardydol.pl

Manager jest do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku od godz. 8.00 do 16.00.