PROPOZYCJA NR 1
Zupa:
-
domowy rosół z makaronem i natką pietruszki
Dania podstawowe:
-
potrawka z kurczaka z ryżem i białym sosem (100%)
-
staropolski zraz wołowy (80%)
-
szynka pieczona w sosie borowikowym (80%)
-
tradycyjny kotlet de volaille (80%)
Dodatki:
-
ziemniaki gotowane posypane świeżym koperkiem, ziemniaki pieczone po szwedzku, surówka z marchwi, sałatka wiosenna, buraczki, warzywa gotowane, sos
Napoje:
-
woda mineralna z cytryną i świeżą miętą
-
kawa, herbata
Zimne zakąski:
-
sałatka jarzynowa podana w pomidorkach
-
tymbaliki drobiowe z warzywami
-
muszle makaronowe z lekką sałatką z tuńczykiem
-
schab pieczony z chrzanowym nadzieniem i rukolą
-
koreczki z zielonego ogórka z szynką
-
pieczony pasztet z dzika z żurawiną
-
vol au vent z musem łososiowym
-
mini tortille z kurczakiem i warzywami
-
pieczywo, masło
Gorący posiłek:
-
żurek staropolski z białą kiełbasą